afbeelding-elysee.jpg
Terug naar het overzicht

Elysee Dental

Wat doet Elysee Dental?

Elysee Dental is een full-service tandtechnisch laboratorium gevestigd in Alphen aan den Rijn. Elysee Dental, opgericht in 2001, biedt een breed scala aan tandheelkundige (bruggen, kronen, implantaten) en aanverwante producten, die voornamelijk worden geproduceerd in Azië en worden verkocht aan tandartsenpraktijken en andere tandtechnische laboratoria in Nederland, België, Denemarken en Spanje.

In de loop der jaren heeft Elysee Dental een sterke positie opgebouwd in de snel veranderende tandtechnische markt door het aanbieden van hoge kwaliteit tegen concurrerende prijzen. In mei 2009 heeft Synergia geïnvesteerd in Elysee Dental met als doelstellingen verdere autonome groei in de huidige markten, verbreding van het productportfolio (via acquisities) en professionalisering van de organisatie om de verdere groei van de onderneming te kunnen realiseren. Elysee Dental is uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf.

Strategie

Na de toetreding van Synergia is Elysee Dental gegroeid van een aanbieder van kroon- en brugwerk uit Azië naar een full-service tandtechnisch laboratorium in Nederland, België en Denemarken. Door overnames van enkele gerichte targets in combinatie met een sterk lokaal management is er een sterke basis gecreëerd in zowel België als Denemarken. Verbreding van de productportfolio heeft plaats gevonden met o.a. protheses, orthodontie en antisnurkbeugels.

Terug naar het overzicht

Investering Highlights
Jaar van investering:
2009
Exit:
In 2014 verkocht aan MDL
Contactpersonen:
Leo Schenk
Plaats:
Alphen aan den Rijn
Bedrijfstak:
Zorg
Transactie:
Expansiefinanciering, Buy-and-Build
Terug naar het overzicht