Visser Assen en AIC gaan samen verder als AIC Visser Groep

15-05-2023
visser-assen-1.jpg

Assen, Harderwijk, 15 mei 2023

Visser Assen en Aannemers Inkoop Centrale AIC gaan samen verder om een toonaangevende technische groothandel te vormen in bouwmachines, bouwmaterieel en meetinstrumenten. AIC Visser Groep is een landelijk opererende technische groothandel die zich richt op de specialist in de bouw- en infrasector. Ook is zij gespecialiseerd in het verhuren, repareren, kalibreren en keuren van meetinstrumenten, bouwmachines en -materieel.

De huidige aandeelhouders van Visser Assen en van AIC blijven betrokken als aandeelhouders van AIC Visser Groep. Het management team van de nieuwe groep wordt gevormd door Gijs Bont, Siebrand van Breden, Iris van der Sterre, Bianca Wijnholds, Job van der Sterre en Klaas Zwarts.

De voorgenomen transactie is onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring door de bevoegde mededingingsautoriteiten (ACM), er wordt gestreefd de transactie de komende maand(en) af te ronden.

Visser Assen is opgericht in 1974 door de familie Visser en is de afgelopen 30 jaar sterk gegroeid onder leiding van Maarten Visser, Martijn Helwes en Klaas Zwarts en een sterk team. Visser Assen is een technische groothandel die onder andere gespecialiseerd is in bouw- en inframaterieel, wegbebakening en meetinstrumenten. Visser Assen is specialist op het gebied van inspectie, onderhoud en reparatie van meetinstrumenten. Daarnaast is Visser Print & Sign gespecialiseerd in design (dtp), productie en complete montage van binnen- en buitenreclame.

AIC is opgericht in 1956 en sinds 1992 het familiebedrijf van de familie van der Sterre. Vanaf 2006 hebben Iris van der Sterre en Job van der Sterre samen met het team AIC succesvol uitgebouwd naar een service gerichte organisatie voor al het bouwmaterieel. Het ontzorgen van de klant zit in de cultuur van AIC verankerd alsmede de focus op het ontwikkelen van innovatieve producten en diensten zoals AIC Connect, de Energiecontainer, de AIC lichtmast en randbeveiligingsoplossingen.

De nieuwe groep is door de verkoop en verhuur van een uitgebreid productassortiment de ultieme one-stop-shop voor elke bouw- en infra onderneming en -professional die op zoek is naar essentiële bouwplaats- en infra benodigdheden en geavanceerde oplossingen zoals lasers en innovatieve emissievrije apparatuur.

Bij de groep zijn commerciële en technische specialisten werkzaam met jarenlange ervaring. Met strategische locaties in Assen, Harderwijk, Nieuwkuijk en Veghel is de groep strategisch vertegenwoordigd door heel Nederland. Daarnaast is de groep ook online aanwezig met een gebruiksvriendelijk e-commerceplatform dat zorgt voor goede toegang tot het brede assortiment en een moeiteloos bestelproces. De combinatie van e-commerce met fysieke locaties zorgt voor een naadloze omnichannel-ervaring, die klanten optimaal bedient ongeacht het gewenste verkoopkanaal. Door de ambitieuze ondernemingen AIC en Visser Assen te bundelen is AIC Visser Groep goed gepositioneerd om verdere expansie te realiseren in de groeiende markten van de bouw en infra.

AIC Visser Groep wordt in haar groeistrategie ondersteund door Synergia Capital Partners. Synergia is in 2022 toegetreden als aandeelhouder van AIC en ondersteunt het management team bij de uitvoering van groeistrategie, de verdere professionalisering van de onderneming, alsmede bij het identificeren van overnamekandidaten en de financiering van de overnames.

visser-assen-1.jpg

Familiebedrijven vormen samen ‘one-stop-shop’

Namens Visser Assen laat Maarten Visser weten: “De grote uitdagingen voor de aannemers in de bouw- en infrasector vragen om sterke professionele en complete samenwerkingspartners. Met AIC Visser Groep willen wij die zijn, en kunnen wij die zijn, door onze complementaire expertises, landelijke aanwezigheid en tegelijkertijd onze bedrijfsculturen van no-nonsens en aanpakken. Precies wat onze klanten nodig hebben.”

Namens AIC laat Iris van der Sterre weten: “Wij zijn zeer verheugd met deze samenwerking. Samen sterk is ons motto. Twee familiebedrijven met hetzelfde doel: de klant tevreden stellen. Door onze krachten te bundelen kunnen wij een nog betere partner voor onze klanten zijn. De uitbreiding van het productassortiment door onze samenwerking maakt ons de perfecte one-stop-shop. Welkom bij AIC Visser Groep!”

Partnership

Namens Synergia laat Koen Boonstra weten: “AIC heeft afgelopen jaar een prachtige groei laten zien en wij zijn blij met de plezierige samenwerking met Iris, Job en Gijs. Net als de teams van AIC en Visser Assen zijn wij vanaf het eerste moment bijzonder enthousiast over deze samenvoeging. Wij kijken er naar uit om het management team van AIC Visser Groep te ondersteunen in haar verdere groei als ‘one-stop-shop’ voor bouwplaatsinrichting voor de bouw en infra”.