Synergia verkoopt belang in You Sure

08-10-2020
afbeelding-yousure-1.jpg

Synergia Capital Partners en de oprichters van You Sure zijn verheugd om aan te kondigen dat zij overeenstemming hebben bereikt om een meerderheidsbelang in You Sure Investments B.V. aan IK Investment Partners B.V. te verkopen. De overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de AFM.

You Sure is een vooraanstaand Nederlands verzekeringsdistributieplatform actief in de zakelijke en particuliere markt. You Sure is voornamelijk werkzaam in het schadeverzekeringensegment en opereert zowel als assurantietussenpersoon en volmachtkantoor.

De Onderneming bedient op dit moment meer dan 60.000 klanten. De Onderneming met het hoofdkantoor in Ridderkerk meer dan 130 mensen in dienst, verspreid over zeven kantoren in Nederland. You Sure is opgericht in 2011 door Ger Knikman en Joep van den Eijkel, die respectievelijk al meer dan 30 en 40 jaar in de verzekeringswereld actief zijn en al sinds 2005 samenwerken. You Sure ging in maart 2019 een samenwerkingsverband aan met Synergia. Na de verkoop aan IK zullen de oprichters opnieuw in You Sure investeren om verdere groei te ondersteunen.

De Onderneming is in de afgelopen negen jaar significant gegroeid door middel van strategische acquisities, een focus op dienstverlening en een effectief ICT platform. Tot op heden zijn er 35 verzekeringsportefeuilles overgenomen die volledig zijn geïntegreerd in You Sure’s digitale platform. You Sure heeft de ambitie om deze groei door te zetten met de hulp van IK.

Ger Knikman, CEO van You Sure: “Wij hebben zeer genoten van onze samenwerking met Synergia. Dankzij hun steun hebben we ons drie-jaren plan in slechts 18 maanden weten te bereiken. Nu het tijd is om weer een volgende fase van groei in te gaan, zijn we zeer blij met onze nieuwe partner IK. Met hun gevestigde naam in Nederland en solide reputatie kijken wij ernaar uit om verdere stappen te zetten wat betreft onze overnamestrategie en tegelijkertijd sterke autonome groei te verwezenlijken.”

Leo Schenk, Managing Director bij Synergia: “Wij hebben een fantastische reis met You Sure gemaakt in de laatste 18 maanden en wij kijken zeer tevreden terug op de samenwerking met Ger, Joep en het team. Met een sterk platform, ambitieuze groeistrategie en hun kennis van de verzekeringswereld hebben ze een mooie toekomst voor zich met IK.”

Sander van Vreumingen, Partner bij IK: “You Sure is een sterk verzekeringsplatform dat een indrukwekkende groei heeft meegemaakt onder het leiderschap van Ger en Joep. De focus van You Sure op kwaliteit en de klantrelatie, gedreven door hun eigen platform, is wat ons aantrekt. Deze sector staat aan de vooravond van een consolidatiefase. Wij verheugen ons daarom op onze samenwerking met You Sure en de hulp die wij kunnen bieden om You Sure verder te laten groeien en nog meer voor hun klanten te kunnen doen.”

afbeelding-yousure-1.jpg

Over You Sure

You Sure B.V. is een innovatieve assurantietussenpersoon. Zij onderscheidt zich door snelheid, persoonlijke benadering en service. Via het You Sure KlantenPortal, een interactieve online omgeving, ontvangen klanten zowel informatief (zorgplicht) als commercieel continu automatische meldingen. You Sure heeft inmiddels meerdere vestigingen, inclusief een aantal RegioBank filialen. Sinds haar oprichting in oktober 2011 heeft You Sure haar huidige omvang bereikt door een combinatie van autonome groei en acquisities. Het in eigen beheer ontwikkelde ICT-platform stelt You Sure in staat overnames volledig geautomatiseerd te integreren in de organisatie.

Over Synergia Capital Partners

Synergia, opgericht in 1999, is een investeerder waarvan het vermogen bijeengebracht is door succesvolle Nederlandse ondernemers. Het is de opzet van Synergia om de ondernemers uit haar netwerk te betrekken bij de investeringen van Synergia. De afgelopen 21 jaar heeft Synergia geïnvesteerd in meer dan 40 bedrijven. Voorbeelden van (voormalige) investeringen zijn onder meer Ploeger Oxbo Group, Elysee Dental, Cold Food (Van Dobben en Kwekkeboom), Pokon, Life&Mobility Condoor en For Ever.