Synergia verkoopt belang in Condoor Group

06-09-2021
afbeelding-condoor-nieuws-1.jpg

ConDoor vindt in Quva nieuwe lange termijn partner voor verdere groei

Quva NV (“Quva”), het private investeringsvehikel van de Pascal Vanhalst familie, heeft een akkoord bereikt voor de voorgenomen koop van een meerderheidsbelang in ConDoor Door Solutions (“ConDoor”), een toonaangevende producent van geïsoleerde overhead deuren voor bedrijfsgebouwen en woonhuizen. Oprichters Kees-Jan Honig en Jaap Kwant blijven aan als minderheidsaandeelhouders.

Jan Nelissen, Quva: “Quva is verheugd met de mogelijkheid om in ConDoor te investeren en is gecommitteerd om de groei en ambitieuze doelen van ConDoor te ondersteunen. Wij zien ernaar uit om samen te werken met de oprichters en alle ConDoor medewerkers.”

Kees-Jan Honig, ConDoor: “Wij zijn verheugd om Quva te verwelkomen als nieuwe partner van ConDoor. Met Quva hebben wij een lange-termijn aandeelhouder aan ons verbonden die de onafhankelijkheid van ConDoor waarborgt en zich committeert om verder te investeren in de toekomst van de onderneming. Wij zijn Parcom en Synergia dankbaar voor het prettige partnerschap de afgelopen jaren die gekenmerkt werd door een juiste balans van ondersteuning waar nodig en vrijheid van ondernemen.”

Kimon Baloumis en Leo Schenk, Parcom en Synergia: “Wij zagen in ConDoor een unieke investeringsmogelijkheid om de organische groei te versnellen en het bedrijf verder te ontwikkelen tot een leidende Europese speler. Er is de afgelopen jaren significant geïnvesteerd in nieuwe productontwikkeling en additionele productiecapaciteit, die een solide basis hebben gelegd voor verdere toekomstige groei. Wij zijn ervan overtuigd dat ConDoor haar indrukwekkende groeipad kan blijven voortzetten onder het lange termijn aandeelhouderschap van Quva.”

afbeelding-condoor-nieuws-1.jpg

Over ConDoor

ConDoor Door Solutions is in Europa een toonaangevende producent van geïsoleerde overheaddeuren voor bedrijfsgebouwen en woonhuizen. Verdeeld over drie productievestigingen in Nederland en Hongarije werken zo’n 450 mensen dagelijks aan de ontwikkeling en productie van duurzame deuren, op maat gemaakt, geheel naar wens van de eindgebruiker. Een uitgebreid netwerk van zelfstandige dealers levert kwaliteitsdeuren aan bedrijven en huizenbezitters in 25 Europese landen. ConDoor verwacht een omzet van €150 miljoen te realiseren dit jaar.