Synergia Capital Fund VI: € 200 miljoen

10-01-2023
synergia-presentatie-voorpagina-1.jpg

Met groot genoegen kunnen wij berichten dat Synergia Capital Partners haar zesde fonds heeft opgehaald op de maximale fondsomvang van € 200 miljoen. 

Naast de bestaande leden van onze voorgaande fondsen, hebben wij een mooie groep nieuwe leden mogen verwelkomen met waardevolle achtergronden, kennis, netwerken en ervaringen. De ledengroep bestaat volledig uit ondernemers en ondernemende families.

Met een positief kritische blik gaan wij weer op zoek naar onderscheidende Nederlandse ondernemingen en ondersteunt het team van Synergia - samen met het netwerk van ondernemers - de bestaande participaties met hun autonome groei- en acquisitiemogelijkheden.

De investeringsfocus van het zesde fonds is in lijn met de focus van de eerdere succesvolle fondsen van Synergia.

synergia-presentatie-voorpagina-1.jpg

Synergia is opgericht in 1999 en richt zich op het middensegment van Nederlandse ondernemingen. Daar komt de combinatie van kennis en kapitaal het beste tot zijn recht. Synergia richt zich met name op investeringen in ondernemingen die internationaal actief zijn binnen marktniches en hanteert daarbij regelmatig een buy-and-build strategie. Tot de belangrijkste doelgroepen van Synergia behoren oprichters/DGA's, familie-ondernemers en/of ambitieuze management teams van sterk groeiende bedrijven met een transactieomvang doorgaans tussen €10 en 100 miljoen per investering.

"Synergia Capital Partners is dé participatiemaatschappij van, voor en door ondernemers."

Synergia is in het oud-Grieks het woord voor samenwerking. Deze samenwerking staat centraal in de formule van Synergia: de bundeling van krachten tussen onderneming en kapitaalverschaffers, en tussen arbeid en kapitaal. Deze gedachte wordt verbeeld in het logo van Synergia: de gamma.