Plant World fuseert met Smit Kwekerijen

02-09-2022
plantworld-smit-1.jpg

Kees Pingen en Obed Smit treden toe tot de Plant World directie

Sappermeer, 2 september – Smit kwekerijen, kweker van tropische groene kamerplanten, wordt onderdeel van Plant World (het voormalige Van der Arend Tropical Plantcenter en JoGrow). Na de overname van het assortiment van Hoefnagels is dit de volgende stap in het realiseren van de groeistrategie van Plant World. Door deze samensmelting ontstaat een zeer sterke speler, die streeft naar het marktleiderschap in Europa op het gebied van tropische potplanten.

Gezamenlijk voert het bedrijf een zeer breed en uniek productassortiment in Europa. Door de samenvoeging wordt het mogelijk om meer in (product)ontwikkeling en verduurzaming te investeren en kunnen we medewerkers meer mogelijkheden bieden in de komende jaren. Het management team wordt met de toetreding van Kees Pingen als algemeen directeur van Plant World en Obed Smit (product development) verder uitgebreid. Gesteund door Synergia Capital Partners zal Plant World haar groeistrategie in de komende periode verder vorm gaan geven.

Obed Smit en Kees Pingen, oprichter en algemeen directeur van Smit: “In een samenwerking tussen de bedrijven onder Plant World liggen heel veel kansen en mogelijkheden om het nog beter te doen. In de productontwikkeling zal er samengewerkt worden aan verdere uitbreiding en verbetering van het assortiment. De beschikbare productielocaties zullen optimaal benut worden en de operationele processen kunnen verder professionaliseren, waarbij alle bedrijven veel van elkaar kunnen leren. Innovatie, kwaliteit, verduurzaming, gemotiveerde medewerkers en samenwerking met klanten blijven daarin heel belangrijk.”

René van der Arend en John Grootscholten, de directeuren van Plant World: “Met de samenvoeging van Plant World en Smit maken we een forse stap in het realiseren van onze groeiambities. Smit heeft een zeer goede naam en is in het bezit van een complementair assortiment, waarvan een deel kwekersrechtelijk beschermd is. De bedrijven vullen elkaar aan en het assortiment is complementair aan ons huidige assortiment. Met deze overname zijn we in staat om alle partijen in de markt te bedienen, van exclusieve bloemenwinkel tot de retail. Door de toetreding van Obed zal er meer kennis komen om het productassortiment verder te ontwikkelen. Kees brengt jarenlange ervaring met zich mee binnen diverse professionele bedrijven als algemeen directeur en dit zal bijdragen om Plant World verder te professionaliseren en de juiste koers te laten varen.

plantworld-smit-1.jpg

Over Smit kwekerijen

Smit Kwekerijen is een moderne potplantenkwekerij, gespecialiseerd in het kweken van unieke, sterke en trendy groene kamerplanten. In 35 jaar is de kwekerij gegroeid van 1 hectare naar meer dan 18 hectare in 2021. Deze planten worden o.a. aangeboden onder het eigen merk ‘Eden Collection’. Smit heeft als missie om met unieke planten meer welzijn en leefplezier in de huiskamers brengen. De hoofdlocatie bevindt zich in Sappemeer (Groningen), de klanten in heel Europa. Men hecht waarde aan duurzame relaties, zowel met medewerkers, leveranciers als met de klanten. Door het continu verbeteren van teeltmethoden streven we naar een steeds duurzamer product.

Over Plant World

Met eigen kwekerijen in zowel Nederland als in het buitenland is Plant World een toonaangevende speler in de niche van hoger segment (sub)tropische kamerplanten, winterharde palmbomen en hortensia’s. Plant World is ontstaan uit de eerdere overnames van Van der Arend Tropical Plantcenter B.V., JoGrow B.V. en Kwekerij Hoefnagels. Plant World beschikt over een breed assortiment van (sub)tropische planten en mediterrane bomen welke veelal kwekersrechtelijk beschermd zijn en wordt in haar ambitieuze groeiambities ondersteund door door Synergia Capital Partners.