LOA Full Surface Group breidt verder uit met de overname van Hessels Coating

21-06-2023
afbeelding-loa-nieuws.jpg

LOA Full Surface Group breidt nog verder uit. Nu acht vestigingen.

LOA Full Surface Group, onlangs nog gegroeid naar zeven locaties door de overname van Spuiterij Janssen uit Hapert, heeft haar groep oppervlaktebehandelaars nog verder uitgebreid. Per 20 juni 2023 heeft het Hessels Coating in Breda met al haar activiteiten overgenomen. Daarmee zet de groep, met het hoofdkantoor in Tilburg, opnieuw een flinke stap in de richting van wat het wil zijn: een totaalaanbieder op het gebied van oppervlaktebehandeling.

Directeur van LOA Full Surface Group, Remco Dieperink: “Hessels Coating is een heel mooi familiebedrijf dat producten behandelt die worden toegepast in bijvoorbeeld de landbouw, de apparatenbouw en in de infrastructuur. Naast hun expertise in het behandelen van zwaardere producten biedt Hessels Coating bovendien oppervlaktebehandelingen aan die nieuw zijn voor onze groep. Dat is niet alleen leerzaam, wij kunnen zo onze klanten in verschillende marktsegmenten nog beter en completer van dienst zijn.

afbeelding-loa-nieuws.jpg

LOA Full Surface Group (www.loa.nl) vindt zijn oorsprong in het in 1981 opgerichte LOA LAK B.V. (het huidige LOA Automotive), te Tilburg. Door verschillende overnames vanaf 2008 is LOA gegroeid tot een groep van 7 bedrijven, allen actief in de oppervlaktebehandeling van metalen componenten en vormdelen: LOA Aldor, LOA Automotive, LOA Coating, LOA Deege, LOA Janssen, LOA MTRC en LOA Wilmink. In totaal biedt de groep circa 30 verschillende oppervlaktebehandelingen aan voor het verbeteren van de kwaliteit, duurzaamheid en functionaliteit van metalen onderdelen.

Bij LOA Full Surface Group werken meer dan 300 mensen. Zij maken al jaren optimaal gebruik van elkaars kennis en ervaring en zijn zo uitgegroeid tot de grootste oppervlaktebehandelaar van Zuid-Nederland. De groep beschikt over 5 uitgebreide laboratoria die uitgerust zijn met de nieuwste testfaciliteiten en is de enige oppervlaktebehandelaar in Europa die alle ION kwaliteitssystemen kan aanbieden: Qualicoat, Qualisteelcoat en Qualanod.