Kwekerij Hoefnagels draagt haar assortiment aan Plant World over

26-08-2022
plantworld-hoefnagels-1.jpg

Lent, 26 augustus – Kwekerij hoefnagels, kweker van bladbegonia’s onder de merknaam Magic Colours, draagt de moederplanten en kwekersrechten over aan Plant World (het voormalige Van der Arend Tropical Plantcenter en JoGrow). Het toevoegen van dit assortiment betekent een aanvulling op het huidige assortiment van Plant World.

Antoon Hoefnagels, oprichter en eigenaar van kwekerij Hoefnagels: “Met de overname van Magic Colours Begonia’s van Hoefnagels door Plant World voorzien wij een mooie toekomst voor onze geliefde variëteiten. In deze nieuwe setting zien wij voor Magic Colours groeikansen en volop mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en innovatie. De keuze voor Plant World is met name gedreven door de gemeenschappelijke interesse in assortiment, aandacht voor productkwaliteit en de juiste prijs-kwaliteit verhouding. Daarnaast heeft Plant World de juiste faciliteiten om Magic Colours een nieuw passend en modern thuis te bieden. Ten behoeve van een succesvolle overname zal ik de komende periode nauw betrokken blijven en samen met Plant World zorg dragen dat de Magic Colours-rassen succesvol geïntegreerd zullen worden in Plant World.”

René van der Arend en John Grootscholten, de directeuren van Plant World: “Met de overname van de moederplanten en 35 kwekersrechten van Hoefnagels geven we invulling aan de ambitie om het assortiment verder uit te breiden met unieke soorten. Antoon heeft een vooraanstaande naam in de wereld van bladbegonia’s, met een zeer goed en vast klantenbestand. Daarnaast zijn er mogelijkheden om onze klantenkring te verbreden vanwege de goede contacten van Hoefnagels. Op vele fronten zijn er synergie voordelen te bereiken en we kunnen het marktpotentieel beter invulling geven. De bladbegonia’s zullen op onze nieuwe locatie aan de Bonnenlaan worden afgekweekt. Tot slot zijn we zeer verheugd dat Antoon de komende jaren verbonden wil blijven aan onze organisatie.”

plantworld-hoefnagels-1.jpg

Over Kwekerij Hoefnagels

Kwekerij Hoefnagels is in 1984 opgericht door Antoon en Ans Hoefnagels, momenteel wordt er op 8800m2 in Lent bladbegonia’s geteeld, veredeld en verkocht. Magic Colours Begonia’s is de merknaam, deze staat voor sterke bladbegonia’s die met hun kleur en vormrijke uitstraling passen in vrijwel elk interieur. Door veredeling en selectie met het kennersoog heeft Hoefnagels een frequent vernieuwend assortiment. Binnen Hoefnagels worden naast groene planten (nationaal en internationaal) ook onbewortelde stekken verkocht (internationaal).

Over Plant World

Met eigen kwekerijen in zowel Nederland als in het buitenland is Plant World een toonaangevende speler in de niche van hoger segment (sub)tropische kamerplanten, winterharde palmbomen en hortensia’s. Plant World is ontstaan uit de eerdere overnames van Van der Arend Tropical Plantcenter B.V. en JoGrow B.V.. Plant World beschikt over een breed assortiment van (sub)tropische planten welke veelal kwekersrechtelijk beschermd zijn en wordt in haar ambitieuze groeiambities ondersteund door Synergia Capital Partners.