For Ever trekt Synergia aan om groei te versnellen

06-05-2020
afbeelding-forever-2.jpg

Sint Maarten, 30 April 2020

For Ever, de wereldmarktleider in gladiolenveredeling, is een strategische partnership aangegaan met Synergia Capital Partners. Met deze investering wil het bedrijf de sterke groei van de afgelopen jaren verder doorzetten.

For Ever is opgericht in 1998 toen drie gladiolenveredelaars hun genetica in één bedrijf brachten. De fusie had als doel schaalvoordelen te creëren, wat heeft geresulteerd in de huidige wereldmarktleider in gladiolenveredeling. Veredeling is het proces van het ontwikkelen en produceren van nieuwe plantensoorten. For Ever beschikt dan ook over unieke gladiolenrassen die in de hele wereld door haar klanten gewaardeerd worden. Vanwege haar nummer één positie is For Ever goed gepositioneerd om te profiteren van de huidige marktdynamiek en kan haar marktaandeel zodoende vergroten.

Om deze kansen de komende jaren te benutten zijn er aantal groeipijlers geïdentificeerd om het bedrijf verder uit te bouwen. Voor de realisatie van deze plannen was er een sterke voorkeur om dit samen met een ervaren partner te doen die meerwaarde zou kunnen bieden bij het realiseren van het groeiplan en ondersteuning kon bieden bij de professionalisering van de organisatie en de overgangsfase naar een breder leiderschapsteam. Deze partner is gevonden in Synergia Capital Partners.

Theo van Aanholt, directeur van For Ever: “Het proces van het zoeken van een nieuwe partner was intens, maar leuk. We hebben verschillende opties onderzocht en zijn er van overtuigd dat we de juiste keuze hebben gemaakt door Synergia als nieuwe aandeelhouder te verwelkomen. We kunnen nu profiteren van hun uitgebreide ervaring in het bouwen van sterke agri bedrijven, met Ploeger Oxbo en Pokon Naturado als mooie voorbeelden. Daarnaast kunnen wij het netwerk van de succesvolle ondernemers die investeren in Synergia nu gebruiken om onze wereldwijde afzetmarkt te vergroten. Eduard Paarlberg, Gert-Jan Paarlberg en ikzelf kijken er erg naar uit om For Ever samen met Synergia naar het volgende niveau te tillen.”

Paul van den Heuvel, Investment Director namens Synergia Capital Partners laat weten: "Wij zijn zeer onder de indruk van For Ever vanwege haar unieke genetica en het wereldmarktleiderschap dat in de afgelopen jaren hiermee is gerealiseerd. Het onderscheidend vermogen en de toegevoegde waarde waarover For Ever beschikt biedt uitstekende kansen voor verdere groei en wij kijken er dan ook naar uit om Theo en het team hierin te ondersteunen. Wij zijn blij om For Ever te mogen verwelkomen als eerste investering in ons nieuwe vijfde fonds."

For Ever en haar aandeelhouders werden geadviseerd door Oaklins in dit proces.

afbeelding-forever-2.jpg