Condoor vindt in Parcom en Synergia nieuwe partners voor verdere groei

01-12-2017
afbeelding-condoor-1.jpg

ConDoor kondigt vandaag aan dat de investeringsmaatschappijen Parcom Capital (“Parcom”) en Synergia Capital Partners (“Synergia) zullen toetreden als aandeelhouders van ConDoor. Naast Parcom en Synergia zullen oprichters Kees-Jan Honig en Jaap Kwant aanblijven als aandeelhouders en als management team.

ConDoor is een private label producent van geïsoleerde overheaddeuren voor bedrijfsgebouwen en woonhuizen. ConDoor heeft drie productievestigingen in Nederland en Hongarije en een uitgebreid netwerk van zelfstandige dealers in 25 Europese landen.

“De komst van Parcom en Synergia als nieuwe investeerders geeft ConDoor de mogelijkheid om verder te investeren in onze faciliteiten en om sneller door te kunnen groeien. De ervaring die beide investeerders met zich meebrengen zal voor ConDoor waardevol zijn en een solide basis leggen voor de verdere groei en ontwikkeling van het bedrijf”, aldus oprichters Kees-Jan Honig en Jaap Kwant.

De voorgenomen transactie is onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring door de bevoegde mededingingsautoriteiten, er wordt gestreefd de transactie voor het einde van het jaar af te ronden.

afbeelding-condoor-1.jpg

Over ConDoor

ConDoor Door Solutions (www.condoor.com) is in Europa een toonaangevende producent van geïsoleerde overheaddeuren voor bedrijfsgebouwen en woonhuizen. Verdeeld over drie productievestigingen in Nederland en Hongarije werken zo’n 175 mensen dagelijks aan de ontwikkeling en productie van duurzame deuren, op maat gemaakt, geheel naar wens van de eindgebruiker. Een uitgebreid netwerk van zelfstandige dealers levert kwaliteitsdeuren aan bedrijven en huizenbezitters in 25 Europese landen.

Over Synergia Capital Partners

Synergia, opgericht in 1999, is een investeerder waarvan het vermogen bijeengebracht is door succesvolle Nederlandse ondernemers. Het is de opzet van Synergia om de ondernemers uit haar netwerk te betrekken bij de investeringen van Synergia. De afgelopen 18 jaar heeft Synergia geïnvesteerd in meer dan 35 bedrijven. Synergia richt zich op equity investeringen van 2 tot 25 miljoen euro. Voorbeelden van (voormalige) investeringen zijn onder meer Ploeger Oxbo Group, Elysee Dental, Cold Food (Van Dobben en Kwekkeboom), Pokon, Life&Mobility en Van Wamel.