Babbage Company & Loo van Eck bundelen de krachten

05-09-2023
babbage-lve-edit2-3.png

Amsterdam/Ede, 5 september 2023 – Babbage Company, de verbindende schakel in het netwerk van marketing, communicatie- en content professionals en Loo van Eck, de specialist in communicatie- en schrijftrainingen, slaan de handen ineen en gaan als groep een nieuwe fase in. Samen gaan ze bouwen aan het grootste communicatiebedrijf van Nederland. De afgelopen jaren zijn beide organisaties sterk gegroeid. Voor de verdere groei is investeringsmaatschappij Synergia Capital Partners als meerderheidsaandeelhouder aan boord gehaald. De totale omzet van de nieuwe groep bedraagt naar verwachting dit jaar circa 50 miljoen euro.

Babbage Company en Loo van Eck zijn beide toonaangevende spelers in hun domein en vullen elkaar perfect aan qua expertise, doelgroepen en opdrachtgevers. Babbage Company en Loo van Eck behoren per 1 september 2023 tot dezelfde groep, maar blijven zelfstandig en naast elkaar opereren onder de eigen (merk)naam. De komende periode onderzoeken beide bedrijven de mogelijkheden tot synergie en nieuwe gezamenlijke initiatieven.

Managing Director/oprichtster van Babbage Company
Lieke Severijns doet stap terug Severijns: “Na 25 jaar ondernemerschap en een 40-jarige carrière in de sector, is dit een mooi moment voor mij om Babbage Company los te laten. Er staat een prachtig bedrijf, waar ik enorm trots op ben. Met een fantastisch divers en inclusief team, waar ik heel veel vertrouwen in heb. Onze kernwaarden persoonlijk, betrokken en deskundig staan hoog in het vaandel en ik ben ervan overtuigd dat die ook in de toekomst leidend blijven. In de combinatie met Loo van Eck en Synergia als partner ligt er een stevig fundament voor verdere groei. “

Op 1 oktober aanstaande zal Carina Snaas aantreden als Algemeen Directeur, vergezeld door de partners Monique van Vliet en Iwein Trel, de nieuw toetredende partners Yke Hoekstra en Karel Beekman, en aangevuld met MT-leden Merlijn Wessels en Michiel de Zwart, waarmee zij een breed gedragen en ervaren managementteam vormt.

Oprichter Hans van Eck neemt afscheid van Loo van Eck
Van Eck: “Loo van Eck is klaar voor de volgende stap. Door de samenwerking met Babbage Company en Synergia verwacht ik dat de stevige groei van Loo van Eck gaat doorzetten. Ik heb er vertrouwen in dat als de beide bedrijven de kennis en kunde bundelen én de groep kunnen uitbouwen, ze binnen enkele jaren de grootste communicatiespeler in Nederland zijn. Babbage Company en Loo van Eck passen goed bij elkaar, zowel qua cultuur, kernwaarden als ambitieniveau.” Martijn Jacobs en Danielle Westerhof zijn al jaren de bepalende gezichten van Loo van Eck en blijven als directie/partners de organisatie verder ontwikkelen.

babbage-lve-edit2-3.png

Over Babbage Company
Babbage Company werd in 1999 opgericht door Lieke Severijns en is al 25 jaar actief in het leveren van professionals, zowel vast als interim, maar inmiddels ook door het uitvoeren van projecten en het geven van trainingen op marketing-, communicatie- en contentgebied. De overname van recruitment- en trainingsbureau De Redactie in 2021 leidde tot een uitbreiding van het netwerk en verdere groei. De afgelopen jaren is doorlopend gebouwd aan een eigen team van communicatieadviseurs & contentspecialisten en heeft het in house projectbureau zich sterk ontwikkeld. Bij Babbage Company werken inmiddels 45 medewerkers intern en ongeveer 350 interim- marcomprofessionals bij uiteenlopende organisaties.

Over Loo van Eck
Loo van Eck, opgericht in 1983 door Gijs van ’t Loo en Hans van Eck, helpt al 40 jaar medewerkers en organisaties bij het verbeteren van hun schriftelijke en mondelinge communicatie via trainingen, elearnings en contentproductie. In de afgelopen 40 jaar is Loo van Eck uitgegroeid tot de grootste opleider in schrijven. Dankzij haar innovatieve kracht is het bedrijf gelukt om een leidende positie te krijgen binnen de (lokale en regionale) overheid, de corporatiebranche en de financiële dienstverlening. Gijs van ’t Loo nam in 2016 afscheid van het bedrijf. Bij Loo van Eck werken 70 vaste medewerkers.