AIC - Aannemers Inkoop Centrale gaat partnership aan met Synergia

02-06-2022
afbeelding-aic-nieuws-1.jpg

Harderwijk, 2 juni 2022 - AIC uit Harderwijk heeft met het aantrekken van Synergia Capital Partners een volgende stap gezet in haar groeiambitie als de ‘one stop shop’ voor bouwplaatsinrichting. AIC ontzorgt de klant op het gebied van aankoop en huur van materieel, ontwerp van steigerconstructies, advies en met innovatieve producten. Het huidige management en eigenaren gaan samen met Synergia bouwen aan de verdere groei van de onderneming.

AIC (www.aic.nl) is opgericht in 1956 en sinds 1992 het familiebedrijf van de familie van der Sterre. Vanaf 2006 hebben, zus en broer, Iris en Job van der Sterre AIC samen met hun team succesvol uitgebouwd naar een service gerichte organisatie voor al het bouwmaterieel. Het ontzorgen van de klant zit in de cultuur van AIC verankerd alsmede de focus op het ontwikkelen van innovatieve producten zoals AIC Connect, de Energiecontainer, de AIC lichtmast en randbeveiligingsoplossingen. Samen met partner Synergia wordt een sterke basis gelegd voor verdere groei van AIC in een markt die gekenmerkt wordt door een sterke vraag vanuit nieuwbouw en verduurzaming van woningen. Groei samen met bestaande relaties, door nieuwe partnerships, online, voor nieuwe relaties, door productontwikkeling en door overnames. Daarnaast wordt de succesvolle samenwerking tussen AIC en DC Materieel in Nieuwkuijk onder de leiding van Dick Donker voortgezet onder de naam AIC. Dick Donker zal samen met het team in Nieuwkuijk zorgdragen voor de beoogde groei van AIC in het zuiden van Nederland.

Waardevolle samenwerking
Volgens de directeuren Gijs Bont, Job en Iris van der Sterre is de samenwerking met Synergia waardevol voor AIC. De komst van Synergia als investeerder geeft AIC de mogelijkheid om verder te investeren in innovatie en om sneller door te groeien met o.a. AIC Verhuur en AIC Connect als bouwplaats inrichters. “Ook de ervaring en kennis die Synergia heeft, zal voor AIC van toegevoegde waarde zijn voor de verdere ontwikkeling van ons bedrijf” aldus Iris van der Sterre.

Partnership
Namens Synergia laat Jaap van Nieuwenhuyzen weten: “Wij zijn blij met dit partnership met Iris, Job en Gijs. Het huidige managementteam heeft een sterk bedrijf neergezet met krachtige langdurige relaties, een breed en innovatief productaanbod en een gemotiveerd team. We kijken er naar uit om op de fundamenten van het familiebedrijf AIC samen verder te ontwikkelen als de aanbieder van totaaloplossingen voor bouwmaterieel”.

afbeelding-aic-nieuws-1.jpg

Kennis en kapitaal combineren
Synergia Capital Partners is een onafhankelijke participatiemaatschappij die sinds 1999 investeert in Nederlandse middelgrote bedrijven in branches als agri & food, industriële productie, B2B software en (zorg)dienstverlening. Zo heeft de investeerder succesvolle (internationale) groei gerealiseerd met onder meer: Boboli Europe, Condoor Group, Cold Food (Van Dobben en Kwekkeboom), Pokon, Ploeger Oxbo Group, Life & Mobility en iPort.
Het vermogen van Synergia is bijeengebracht door succesvolle Nederlandse ondernemers, families en bestuurders, waarbij Synergia investeert vanuit de gedachte dat de combinatie van kennis en kapitaal tot grote meerwaarde leidt. Vanuit deze visie wordt dit netwerk van ondernemers regelmatig betrokken om waarde-creaties van deelnemingen te helpen versnellen. De investering in AIC is een deelneming vanuit haar vijfde fonds (2020: €100m+), na eerdere investeringen in For Ever Gladiolen, Viscon Group, PronkGroep en Plant World.