afbeelding-aic-1.jpg
Terug naar het overzicht

AIC Visser Groep

Wat doet AIC Visser Groep?

AIC Visser Groep is recent ontstaan uit de combinatie van AIC en Visser Assen. De gezamenlijke onderneming is een landelijk opererende technische groothandel die zich richt op de specialist in de bouw- en infrasector. Ook is het bedrijf gespecialiseerd in het verhuren, repareren, kalibreren en keuren van meetinstrumenten, bouwmachines en -materieel. De nieuwe groep is door de verkoop en verhuur van een uitgebreid productassortiment de ultieme one-stop-shop voor elke bouw- en infra onderneming en -professional die op zoek is naar essentiële bouwplaats- en infra benodigdheden en geavanceerde oplossingen zoals lasers en innovatieve emissievrije apparatuur.

Visser Assen is opgericht in 1974 door de familie Visser en is de afgelopen 30 jaar sterk gegroeid onder leiding van een sterk team. Visser Assen is een technische groothandel die onder andere gespecialiseerd is in bouw- en inframaterieel, wegbebakening en meetinstrumenten. Visser Assen is specialist op het gebied van inspectie, onderhoud en reparatie van meetinstrumenten. Daarnaast is Visser Print & Sign gespecialiseerd in design (dtp), productie en complete montage van binnen- en buitenreclame.

AIC is opgericht in 1956 en sinds 1992 het familiebedrijf van de familie van der Sterre. Vanaf 2006 is AIC succesvol uitgebouwd naar een service gerichte organisatie voor al het bouwmaterieel. Het ontzorgen van de klant zit in de cultuur van AIC verankerd alsmede de focus op het ontwikkelen van innovatieve producten en diensten zoals AIC Connect, de Energiecontainer, de AIC lichtmast en randbeveiligingsoplossingen.

Strategie

Samen met Synergia zal AIC Visser Groep inzetten op verdere groei in een markt die gekenmerkt wordt door een sterke vraag vanuit nieuwbouw en verduurzaming van woningen. Synergia ondersteunt het managementteam van AIC Visser Groep bij de uitvoering van de autonome groeistrategie, de verdere professionalisering van de onderneming, alsmede bij het identificeren van overnamekandidaten en financiering van de overnames.

Terug naar het overzicht

Investering Highlights
Jaar van investering:
2022
Plaats:
Harderwijk
Bedrijfstak:
Bouw, Industrie
Transactie:
Expansiefinanciering
Terug naar het overzicht