Investeringen

Synergia Capital Partners richt zich op het zogenaamde middensegment van Nederlandse ondernemingen. Daar komt de combinatie van kennis en kapitaal het beste tot zijn recht. Speciale aandacht genieten ondernemingen waar wij kennis vanuit ons netwerk of onze (voormalige) participaties kunnen mobiliseren.

3 resultaten

Life & Mobility

Life & Mobility is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen, produceren en distribueren van manuele rolstoelen, elektrische rolstoelen, scootmobielen en positioneringsoplossingen. Al haar activiteiten zijn erop gericht om mensen met een functiebeperking binnen hun mogelijkheden te laten participeren in het maatschappelijk leven. Om dit mogelijk te maken biedt Life & Mobility voortdurend innovatieve en onderscheidende mobiliteitsoplossingen die een verdere maatschappelijke participatie en hierdoor verdere ontplooiing en ontwikkeling mogelijk maakt.

In 2016 heeft Synergia een meerderheidsbelang verworven in Life & Mobility. In het kader van de bedrijfsopvolging werd in 2017 de opvolger gevonden in de directeur-oprichter van Karma Europe waarbij tegelijkertijd het bedrijf Karma Europe werd overgenomen. De overname past uitstekend in de ambitie van de internationale groei. Daarnaast draagt de toevoeging van de elektrische rolstoelen van Karma Europe bij aan het manuele rolstoelprogramma en dus de completering van het mobiliteitsportfolio. In april 2018 is de verdere internationalisatie kracht bij gezet door de overname van de salesactiviteiten van CREE in Frankrijk en de totstandkoming van een salesorganisatie in Duitsland.

G2 Speech

G2 Speech is de specialist in de wereld van spraaktechnologie, digitale verslaglegging en documentcreatie. G2 Speech is actief in Nederland, België, Engeland en Ierland.

De basis voor de huidige organisatie is gelegd door twee ervaren mensen uit de medische wereld. Bij hun start met G2 Speech in 1998 was de filosofie meteen duidelijk:

  • Professionals laten werken met technologie die hen ondersteunt in hun werkzaamheden
  • De bestaande werkwijze van de professionals als uitgangspunt nemen en van daaruit verbetering mogelijk maken
  • Meerwaarde leveren middels kostenbeheersing (aantoonbaar minimaal dertig procent besparing op het secretariaat) en een kwaliteitsimpuls (efficiency en tijdbesparing voor de medisch specialist, want spreken is zeven maal sneller dan typen).

Elysee Dental

In de loop der jaren heeft Elysee Dental, in 2001 opgericht, een sterke positie opgebouwd in de snel veranderende tandtechnische markt door het aanbieden van hoge kwaliteit tegen concurrerende prijzen. In mei 2009 heeft Synergia geinvesteerd in Elysee Dental met als doelstellingen verdere autonome groei in de huidige markten, verbreding van de product portfolio (via acquisities) en professionalisering van de organisatie om de verdere groei van de onderneming te kunnen realiseren. Elysee Dental, met op dat moment een omzet van € 14 miljoen, is uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf met een omzet van € 33 miljoen in 2013.

In april 2014 is Elysee Dental verkocht aan Modern Dental.