Investeringen

Synergia Capital Partners richt zich op het zogenaamde middensegment van Nederlandse ondernemingen. Daar komt de combinatie van kennis en kapitaal het beste tot zijn recht. Speciale aandacht genieten ondernemingen waar wij kennis vanuit ons netwerk of onze (voormalige) participaties kunnen mobiliseren.

3 resultaten

Ploeger Oxbo Group

Sinds jaar en dag steekt Ploeger al haar energie in het ontwikkelen en fabriceren van technisch geavanceerde en betrouwbare oogstmachines. Deze jarenlange ervaring, research en intensieve kontakten met zowel de eindgebruikers als de groenteverwerkende industrie heeft geleid tot een wereldwijd succesvol programma van machines voor de oogst van:

  • erwten, tuinbonen en flageolet bonen
  • sperziebonen
  • spinazie e.a. bladgroenten
  • zoete maïs
  • zaadmaïs
  • aardappelen, wortels e.a. knolgewassen

De machines van Ploeger staan bekend om optimale oogstopbrengsten, geringe onderhoudskosten en absolute betrouwbaarheid onder alle weers- en veldomstandigheden. Dit alles samen met een lange levensduur resulteert in een aangenaam lage afschrijving. De brede range oogstmachines van Ploeger vinden hun weg over de gehele wereld. Met een serviceverlening die past bij het hoge niveau van de machines.

In september 2011 is Ploeger gefuseerd met het Amerikaans Oxbo en in mei 2013 nam Ploeger Oxbo Group het Franse bedrijf Bourgoin over.

Van Wamel

Van Wamel B.V. heeft ruim 65 jaar ervaring met het ontwikkelen en fabriceren van PERFECT klepelmaaiers, cirkelmaaiers en sorteermachines voor groente en fruit. Vandaag de dag zijn Perfect machines in gebruik bij professionele gebruikers over de gehele wereld. Een wereldwijd dealernetwerk ondersteunt de dienstverlening en de verkoop van nieuwe machines.

 

Pokon Naturado

Pokon is in Nederland de absolute marktleider op het gebied van potgronden, meststoffen, gewasbeschermingsproducten en graszaden met alle sterke merken onder een dak (Pokon, Naturado en exclusieve verkoop- en distributierechten van o.a. Bayer en Roundup).

In 2007 zijn de activiteiten van Pokon, bekend van het groene flesje met plantenvoeding, geacquireerd als een carve-out van Pokon & Chrysal. In 2008 is de fusie tussen Pokon en Naturado gerealiseerd.

Na afronding van het fusieproces waarbij de nodige efficiency slagen zijn gemaakt, heeft de onderneming vol ingezet op haar merkenportefeuille. Het merk Pokon is gerestyled en enkele mooie productinnovaties zijn succesvol geintroduceerd.

Met de herkapitalisatie in 2014 heeft de onderneming voldoende kapitaal ter beschikking gekregen om ook internationaal verder te kunnen groeien. De focus zal de komende jaren liggen op een verdere internationale groei door middel van export en verdere productinnovaties in haar belangrijkste productgroepen teneinde haar marktleiderschap in Nederland verder uit te bouwen.